Waarom de webshop van LijstErom.com verdwijnt

Ik ben nu bijna een jaar lijstenmaker. Hoog tijd om de balans op te maken. Wil ik doorgaan met lijsten maken? Wat werkt wel? Wat moet anders? De komende maanden neem ik alles wat ik doe onder de loep. Te beginnen met de webshop, een belangrijk onderdeel van LijstErom.com. Ik verklap het maar vast: De webshop gaat offline. Laat me uitleggen waarom.

1. Ik had eigenlijk moeten investeren

Toen ik begin 2016 met lijsten maken begon wilde ik alles zelf doen. Daarom duurde het nog een maand of zes voordat de website live ging. Ik wilde zelf de teksten maken, website in elkaar knutselen, hosting regelen en e-mails koppelen. Dat is voor het overgrote deel aardig gelukt, maar het webshop-gedeelte is nooit helemaal van de grond gekomen. Ik verkocht er tot vandaag 4 verschillende wissellijsten. In allerlei kleuren en maten. Dat was te weinig. En de webshop weekte ook niet zoals je hoopt dat een webshop werkt. En… oké. Ik had mijn website nooit in de Verenigde Staten moeten hosten. Maar dat is een – inmiddels opgelost – kleinigheidje. Kortom: Ik had de webshop moeten overlaten aan mensen die er wel verstand van hadden.

2. Ik ben te lui om een webshop bij te houden

Een webshop vullen is geen bal aan. Echt niet! En ik had er steeds geen zin in. Bloggen vind ik leuker. Lijsten maken ook. En ik heb ook nog een andere baan… Vind je het gek dat ‘ie maanden lang een beetje leeg bleef!

lazy loin

3. Het glas gaat stuk als je de lijsten verstuurd

Het versturen van de lijsten laat ik aan de fabrikant over. Zo houd ik tijd over om zelf lijsten te maken en in te lijsten. Klein probleem: De fabrikant verstuurt de grotere wissellijsten niet met glas, maar met polystyreen. En daar heb ik mij in een blog niet zo positief over uitgelaten. Het resultaat: Iedereen wil gewoon glas. En dus rij ik regelmatig in mijn eigen autootje heen en weer om lijsten af te leren. Overal in Nederland. Ook niet per se handig.

4. De verzendkosten zijn hoog

“Je kunt jouw lijst voor € 19,99 thuis laten bezorgen. Bestel je voor meer dan €50 aan lijsten? Dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening.” En dat kost me handenvol geld. Want verzenden doe ik niet met DHL of PostNL, maar met een gespecialiseerd (extra voorzichtig) bedrijf. Gaat prima, maar het kost heel wat als mensen bestellingen plaatsen van 50 tot 100 euro…

De webshop gaat dicht. Maar waarom?

5. Ik heb het te druk

Slecht excuus natuurlijk. Welke onderneming klaagt daar nou over? Ik hoor je al ‘Kodak‘ denken. En waarom trek ik niet gewoon wat geld uit om een goeie webshop op te tuigen? Goeie vraag! Ik heb er geen goed antwoord op. Omdat de concurrentie best sterk is? Heb ik gewoon geen zin om te investeren (zie 1)? ‘Ben’ ik liever gewoon een lijstenmakerij waar mensen langskomen? Het zijn vragen waar ik nog geen pasklaar antwoord op heb.

De webshop heeft óók nut gehad

Via de webshop kreeg ik veel mailtjes met vragen over maatwerklijsten. “Kun je ook dit of dit maken.” “Ik zag dit op internet, heb je dat ook.” Voor mij heeft de online winkel dus vooral een ‘leadgenerator’. Eentje die veel tijd heeft gekost, maar toch!

Hoe nu verder?

Nu stort ik me op lijsten maken in de lijstenmakerij van mijn vader. Twee dagen per week. Wil je een lijst? Kom langs in Harskamp! Of stuur een mailtje, want ik geef natuurlijk nog wel gewoon inlijstadvies per mail. We spreken elkaar!

Toch heb ik heb gevoel dat ik iets mis. Heb jij advies?

De webshop werd ook gebruikt om te kijken wat voor lijsten ik zoal heb. En misschien nog wel belangrijker: wat ‘ik’ kost. Dat gaat nu verloren. Heb jij een idee hoe ik dat kan oplossen? Ik dacht zelf aan een overzicht van ingelijste dingen (een beetje zoals de Portfolio-sectie, maar dan beter doorzoekbaar en uitgebreider). Een prijslijst misschien? Wat zou jij doen? Ideeën zijn welkom!

Martjan Kuit

Wil misschien wel lijstenmaker worden. Gaat daarom een jaar lang op avontuur in lijstenland. Zijn ontwikkeling is te volgen via LijstErom.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *