Vijf knotsgekke ‘innovatieve’ lijsten op Kickstarter

Heb jij een goed idee, maar geen geld? Start dan een crowdfunding actie. Als je mensen weet te overtuigen van de meerwaarde van jouw plannen, heb je snel het benodigde startkapitaal bij elkaar. Zo denken ook veel vernieuwers in de lijstenbranche. De vreemdste Kickstarter-projecten van lijstenmakers op een rij. 

Modern Medal Display Frame

Inlijsten van een medaille. Kickstarter.

Wie een medaille heeft gewonnen, hangt ‘m op. Dat is logisch. En toegegeven: Deze lijst – ‘The worlds first 3D shadowbox display frame for your marathon, Ironman, triathlon, endurance race, youth sport or other race’ – ziet er eigenlijk hartstikke prima uit. Maar als je je startnummer ook in de lijst wilt, wordt het een lastig verhaal. Dan kun je beter gewoon bij de lijstenmaker langs gaan. Het is sowieso de vraag of deze lijst binnenkort ergens te koop is. De crowdfundingcampagne is niet geslaagd.

De lijst met ingebouwde spijker

Een lijst met ingebouwde spijker… Hou op met me! De ‘snelste manier om een lijst op te hangen’ lijkt me in Nederland niet zo handig, met onze toch vaak wat hardere muren. Bovendien ben ik zelf geen voorstander van spijkeren. Doe iets met een ophangrail of voor mijn part een schroef. Geen zin in? Gebruik dan gewoon een plakspijker van Tesa (Nee, ik heb geen aandelen). Ook dit project heeft niet genoeg geld opgehaald.

phrame.it – Frames for Classic Instant Pictures

Lijst voor instax

Dit project is wel geslaagd op Kickstarter. Een idee van designers uit Oostenrijk: Lijsten voor foto’s die je met een instant camera maakt. De lijst zelf zit slim in elkaar: Hij kan staan of hangen en de foto bevestig je makkelijk aan de achterwand met ‘Post-it®-technology’. Super easy dus. Als ik de materialen zo zie, dan komen ze me wel vaag bekend voor. Ofwel: Het is door een lijstenmaker vrij makkelijk na te maken. En dan kun je niet alleen kiezen uit twee kleuren achterwand. En dan is het vast niet eens héél veel duurder dan deze lijst. Maar kijk vooral zelf even.

Record Roots

Lp's aan de wand

Het blijft lastig: LP-hoezen een beetje mooi aan de muur hangen. Ikea heeft of had een speciale lijst voor langspeelplatsen, Action ook, maar het is niet altijd even ideaal. Mijn eigen LP-lijst vind je hier trouwens. Maar ter zake: Record Roots dus. Ik vind het prachtig! Wat het is? Een “expandable frame for your vinyl”. “Parallel straps sewn onto canvas hold the top and bottom edges of each record against the wall so unlike normal frames, you can quickly access your records when you want to play them. The product is attached to the wall using damage-free self-adhesive velcro or alternatively, if your wall surface is brick work, you can attach using screws.” Oké, daar kan ik niet tegenop. Al is een lijst ook mooi! Zeker als je maar één LP aan je muur wilt hangen. Dit project heeft trouwens wel genoeg geld opgehaald. Je kunt de ‘lijst’ hier bestellen.

Slow Dance – A Frame that Slows Down Time

Een lijst waarin het lijkt alsof gewone objecten héél langzaam bewegen. Wat een prachtig idee! En dat vonden de investeerder op Kickstarter ook. Er was 70.000 dollar nodig, maar het werd ruim 500.000. Wat een prestatie.  Kijk hier hoe het werkt. Misschien ga ik er ook maar eens één bestellen…

Zoek mee!

Ook een knotsgek lijstenproject gespot? Laat het me weten!

Martjan Kuit

Wil misschien wel lijstenmaker worden. Gaat daarom een jaar lang op avontuur in lijstenland. Zijn ontwikkeling is te volgen via LijstErom.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *