Zwarte lijsten voor het werk van Lieven Engelen

Foto's van Lieven Engelen ingelijst

Wat zou je zelf doen? Het is misschien wel de meest gestelde vraag aan een lijstenmaker. Natuurlijk, advies is erg belangrijk. De persoonlijke smaak van de lijstenmaker minder. Het eindresultaat hangt tenslotte niet in mijn huis. Daarom vind je hier, ter inspiratie, een inlijsting van Lijst Erom: Zwarte lijsten voor het werk van Lieven Engelen. 

De opdracht

Acht foto’s inlijsten. Werk van fotograaf Lieven Engelen. De foto’s zijn gemaakt in Kazachstan en werden tentoongesteld tijdens de Rotterdam Contemporary Art Fair 2017. De werken zijn door lijstenmaker Martjan afgeleverd bij de fotograaf zelf. Precies op tijd voor de tentoonstelling.

De maker

Fotograaf Lieven Engelen is afgestudeerd aan de Fotovakschool en kreeg de derde prijs Fotovakschool Keep an Eye Fotovakschool Grant 2016. Zijn foto’s “hebben een grote helderheid, die deels ontstaan door het heldere licht van Kazachstan, en deels door zijn werkwijze en techniek”, schreef het vakblad Pf over zijn werk. Engelen: “Ik wil geen beelden waarop mensen gaan poseren. Als je tot die diepere laag wilt komen, dan moet je tot het moment komen dat men je toelaat in hun leven en dat je geen bedreiging bent voor hen. Als fotograaf moet je zelf de voorwaarden scheppen om dit soort vertrouwen te laten ontstaan. Dat doe je door langdurig aanwezig te zijn.”

Als je tot die diepere laag wilt komen, dan moet je tot het moment komen dat men je toelaat in hun leven en dat je geen bedreiging bent voor hen.

 

De inlijsting

Zes foto’s zijn ingelijst in een zwarte houten wissellijst met een vlakke lijstrand van 15 millimeter dik. Deze werken zijn voorzien van een zuurvrij, gebroken wit passe-partout (Moorman 9702). De twee grootste afdrukken – 50 bij 70 centimeter – zijn verdiept ingelijst in een zwarte houten wissellijst met een vlakke lijstrand van 20 millimeter dik. De acht lijsten zijn allemaal ingelijst achter float glas.

Afdrukken van hetw erk van Lieven Engelen. Ingelijst door LijstErom.com

Het werk van Lieven Engelen is onder meer te bekijken op de website van Sandvoort Gallery.