Veelkleurige lijstjes en passe-partouts voor de monotypes van Krista Verwoerd

Wat zou je zelf doen? Het is misschien wel de meest gestelde vraag aan een lijstenmaker. Natuurlijk, advies is erg belangrijk. De persoonlijke smaak van de lijstenmaker minder. Het eindresultaat hangt tenslotte niet in mijn huis. Daarom vind je hier, ter inspiratie, een inlijsting van Lijst Erom: Veelkleurige lijstjes en passe-partouts voor de monotypes van Krista Verwoerd. 

De opdracht

Het inlijsten van 45 monotypes van Krista Verwoerd (Kriskroskras) voor een expositie in Galerie Zuid in Harskamp.

De Maker

Krista Verwoerd maakt monotypes met vaak zwarte etsinkt. Ze combineert deze techniek met aquarel. Ze maakt werken over dieren, huislijke tafereeltjes en andere dagelijkse dingen. Kleurrijk en speels.

De inlijsting

Het zijn wissellijsten geworden. Ook omdat dat het makkelijkst als je vaker exposeert (je kunt nog eens een ander werk in de lijst doen, als je wilt). Aluminium. Met een profiel van 10 millimeter dik. Soms met een facetrandje, soms niet. In allerlei verschillende kleuren: wit, rood, zwart, bruin, brons, goud en zilver. De passe-partouts zijn crèmewit (Moorman 9702) of in een kleur die bij het werk past. In sommige gevallen zijn de werken ingelijst met een dubbele passe-partout: Creméwit aan de buitenkant met een subtiel randje in een kleur die bij het werk past.

Deze diashow vereist JavaScript.

Krista Verwoerd is één van de vaste kunstenaars in Galerie Zuid in Harskamp. Je kunt contact met haar opnemen via haar website Kriskroskras.com.