Lijstjes voor langspeelplaten

Wat zou je zelf doen? Het is misschien wel de meest gestelde vraag aan een lijstenmaker. Natuurlijk, advies is erg belangrijk. De persoonlijke smaak van de lijstenmaker minder. Het eindresultaat hangt tenslotte niet in mijn huis. Daarom vind je hier, ter inspiratie, een inlijsting van Lijst Erom: Lijstjes voor langspeelplaten. 

De opdracht

“Ik verzamel LP’s en wil ze aan de muur hangen. Je hebt van die lijsten van de Ikea, maar die vind ik niet mooi. Op internet kwam ik wel handige lijsten tegen die ik aan de voorkant kan open maken. Maar ook die zijn er maar in een paar kleuren. Kun jij niet iets bedenken?”

De Maker

Niet van toepassing in dit geval. Al zijn de lijsten uiteindelijk gebruikt voor platen van Bruce Springsteen, DazzledSticks, Bob Dylan en The Beatles.

De inlijsting

In totaal zijn er acht wissellijsten gemaakt. Op maat: 315 x 315mm. Hout en aluminium is allerlei verschillende kleuren. De lijsten kunnen aan de achterkant worden gesloten met een plaat MDF. Deze plaat is sterk, zeer glad en formaldehyde-arm (klasse A). De vaste draaiveren op het 3 mm dikke MDF, zorgen voor een gelijkmatige druk op de ingelijste langspeelplaat. En, je kunt de veren makkelijk losdraaien en de LP verwijderen.