Een blauwe wissellijst voor een blauwe zeilboot

Brunel boot blauw

Wat zou je zelf doen? Het is misschien wel de meest gestelde vraag aan een lijstenmaker. Natuurlijk, advies is erg belangrijk. De persoonlijke smaak van de lijstenmaker minder. Het eindresultaat hangt tenslotte niet in mijn huis. Daarom vind je hier, ter inspiratie, een inlijsting van Lijst Erom: Een blauwe wissellijst voor een blauwe zeilboot. 

De opdracht

“Lijst dit genummerde werk in.”

De maker

Ik heb geen idee. De handtekening is niet te ontcijferen. Er is een blauwe zeilboot afgebeeld. Van Team Brunel, dat onder leiding van Bouwe Bekking meedeed aan de Volvo Ocean Race ’14-’15. Het eindigde als tweede in het eindklassement. Team Brunel won de tweede etappe van Kaapstad naar Abu Dhabi en de zevende etappe van Newport naar Lissabon. Tevens won het zeilteam de havenwedstrijden in Itajaí en Göteborg. Daarmee behaalde het team de tweede plaats in zowel het eindklassement als in het havenklassement.

De lijst

Het werd een aluminium wissellijst. Op maat gemaakt. In de kleur blauw. Een kleur die past bij de meest opvallende kleur in het werk. Omdat het werk lang opgerold gezeten heeft is samen met de opdrachtgever besloten om het op te plakken. Zo zit ‘ie mooi strak in de lijst. Gewoon glas ervoor, ophangdraad aan de achterkant. En klaar.