Martjan wordt ‘lijstenmaker in residence’ bij Galerie Zuid

Hoi, Martjan hier! Ik ben nu bijna een jaar actief als lijstenmaker. Eén dag per week. Het gaat goed. Ik heb al meer dan 200 inlijstingen afgeleverd bij klanten overal in Nederland. Dus is het tijd voor een volgende stap: Een dagje meer inlijsten. Daarom stap ik (deels) in een al bestaande lijstenmakerij. Ik word ‘lijstenmaker in residence’ bij Galerie Zuid in Harskamp.

Groot nieuws natuurlijk! Daar hoort een mooi traditioneel nieuwsbericht bij. Dus staat dit nieuwsberichtje sinds vandaag op de website van het ‘kunstpretpark op de Veluwe‘.

Nieuwe lijstenmaker bij Galerie Zuid
De lijstenmakerij van Galerie Zuid heeft er sinds deze maand een nieuwe lijstenmaker bij. Martjan Kuit, zoon van Anneke en Guus Kuit, is vanaf september twee dagen per week aanwezig om in te lijsten en advies over inlijstingen te geven.

Helemaal nieuw in de lijstenmaakbranche is Martjan niet. “Ik ben een jaar geleden als zelfstandig lijstenmaker begonnen. De opdrachten die ik via mijn website LijstErom.com binnen krijg, voer ik al achterin de lijstenmakerij van Galerie Zuid uit. Ik vind het daarom extra leuk dat ik nu ook voor Galerie Zuid aan de slag ga!”

Wil je meer weten over Martjans avonturen in ‘lijstenland’? Kijk op www.lijsterom.com of kom op dinsdag of vrijdag langs in de lijstenmakerij van Galerie Zuid.

Huh, Galerie Zuid? Hoe zit dat precies?

Ja, dat is het ‘kunstpretpark op de Veluwe’ van mijn ouders. We hebben een galerie op het terrein, verkopen tweedehands boeken, kitsch en antiek en er in een kabouterpad. En een lijstenmakerij dus. Lastig te omschrijven als je er nog nooit bent geweest. Dit filmpje geeft een aardig beeld:

Oké, en ga je die lijstenmakerij op termijn overnemen?

Ho, ho, niet zo snel! Eerst maar eens kijken hoe het gaat. Ik moet eerst nog veel leren. Over het lijsten maken zelf, maar vooral hoe het allemaal in z’n werk gaat in de Harskampse ‘lijstenschuur’. Ik hou je op de hoogte.

En LijstErom.com dan?

Mijn eigen lijstentoko blijft gewoon bestaan. Maar de kans bestaat wel dat ik niet – zoals ik tot nu toe deed – stad en land afreis om lijstenadvies te komen geven. Ook lijsten thuisbezorgen is er niet altijd meer bij. Ik heb er gewoon de tijd niet meer voor. Dus…

Kom een keer langs!

Nieuwsgierig naar waar ik tegenwoordig mijn lijsten maak? Kom langs in Harskamp. Bekijk de openingstijden van Galerie Zuid hier. Op dinsdag zijn we dicht en werk ik ‘backstage’, maar op vrijdag vind je me tussen 09.00 en 17.00 uur in de lijstenmakerij. Kom je tussen 14.00 en 17.00 uur, dan kun je meteen de galerie bekijken. De koffie staat klaar!

Martjan Kuit

Wil misschien wel lijstenmaker worden. Gaat daarom een jaar lang op avontuur in lijstenland. Zijn ontwikkeling is te volgen via LijstErom.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *