6 liedjes over lijsten, lijstenmakers en inlijsten

Lijsten maken. Ik ben er gek op. Zo gek zelfs dat ik tegenwoordig overal lijsten zie, op glas tik als ik bij iemand een lijst zien hangen en… overal lijsten ‘hoor’. In muziek bijvoorbeeld. Want menig songwriter schreef iets over lijsten. Daarom hier 6 liedjes over lijsten, lijstenmakers en inlijsten. Want je bent vakidioot of je bent het niet!

1. De Man In De Wolken

Een lied van Harrie Jekkers en Koos Meinderts. Over lijsten gaat het twee keer. “Een meesterwerk en kijk toch eens even. Compleet met lijst en signatuur.” … “Daar hing in een lijst zijn angst aan de muur. Die nacht in de wolken begreep hij dat pas. En smeet hij het prachtschilderij in het vuur.”

2. Picture In A Frame

Een nummer van Tom Waits en Kathleen Brennan, maar uitgevoerd door heel veel andere bands en artiesten. “”The sun come up, it was blue and gold. Ever since I put your picture in a frame.”

3. The Green Fields of France

Nummer van Dropkick Murphys. “In an old photograph torn, tattered, and stained. And faded to yellow in a brown leather frame.”

4. Ga Nou Maar

Duet tussen Rob de Nijs en Robert Long. “De hartstocht het verlangen is voorbij. Wij zijn een lijst geworden zonder schilderij.”

5. Op De Schoorsteen Staat Een Foto

Een nummer van André Hazes uit 1980. “Op de schoorsteen staat een foto, Bruin verkleurd en al zeer oud. Maar de lijst die daaromheen zit, die is echt van zuiver goud.”

6. Picture Frame

Lied van The Kooks. “I didn’t notice anything strange. Bout the picture in your picture frame. It was drawn of a fountain in your body. Bought for a fiver it was probably.”

Maar… nu jullie! Het zou mooi zijn als deze lijst nog wat langer wordt. Ken je een lied over lijsten maken, een lijstenmaker of inlijsten? Laat het me weten!

Martjan Kuit

Wil misschien wel lijstenmaker worden. Gaat daarom een jaar lang op avontuur in lijstenland. Zijn ontwikkeling is te volgen via LijstErom.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *